Agenda DevOps@Enterprise Forum 2022

12 - 13 października

12 Października – KONFERENCJA HYBRYDOWA

Sesja plenarna
9.00 - 9.10 | 10min
Otwarcie konferencji
Sekretarz Rady Programowej, Dyrektor ds. rozwoju
Evention

9.10 - 12.00

SESJA PLENARNA

Sesja plenarna
9.10 - 9.30 | 20min
Jak pokonać kulturowe bariery na drodze do wdrożenia DevOps?

W jaki sposób podejście Devops poprawia dostarczanie w całym cyklu życia produktu. Co należy zrobić, aby przejść od organizacji zorientowanej na projekt do organizacji zorientowanej na produkt? Jakie bariery kulturowe pojawiają się podczas transformacji i jak można nimi zarządzać.

Sr Staff Data & Information Architect
GE Healthcare

#Collaboration, #FullStackTeam, #Ownership, #DevOpsPilot

Sesja plenarna
9.30 - 9.50 | 20min
Pomożecie? Pomożemy! DevOps nie powinno być samotną wyspą bezpieczeństwa w bezkresnym oceanie zagrożeń

DevOps w dalszym ciągu zbyt często jest odrębnym światem od standardowej infrastruktury IT i nie jest objęty polityką bezpieczeństwa organizacji, a każdy zespół deweloperski buduje własną strategię ochrony aplikacji oraz środowiska za które odpowiada. W czasie sesji porozmawiamy o tym jak przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi i metodyki największe organizacje włączają bezpieczeństwo i procesy DevOps do spójnej strategii ochrony przedsiębiorstwa, budując most łączący wiele pracujących do tej pory niezależnie zespołów.

Regional Sales Manager Poland, Ukraine, Adriatics and Baltics
CyberArk
Solutions Engineering Team Leader Poland, Ukraine, Adriatics and Baltics, CISSP
CyberArk
Sesja plenarna
9.50 - 10.10 | 20min
Shift left: dlaczego warto zawrzeć mechanizmy bezpieczeństwa w CI/CD

Błędy pojawiające się na etapie tworzenia kodu, powielone dodatkowo na dużą liczbę instancji, mogą skutkować podatnym systemem w środowisku produkcyjnym. Jednocześnie, tradycyjne podejście do bezpieczeństwa nie jest w stanie nadążyć za złożonymi i zmiennymi procesami w ramach DevOps. W trakcie sesji odpowiemy na pytanie jak znaleźć kompromis pomiędzy minimalizacją ryzyka a efektywnym dostarczaniem oprogramowania.

Technical Sales Manager Prisma Cloud
Palo Alto Networks
Sesja plenarna
10.10 - 10.30 | 20min
Wypełnianie luki w doświadczeniach Developerów i DevOpsów na platformach kontenerowych - Platforma Aplikacyjna moich marzeń
Senior Solution Engineer
VMware

#VMware #Tanzu #TAP #spring #Kubernetes #Springboot #PaaS #initializer

10.30 - 10.50

Przerwa kawowa
Sesja plenarna
10.50 - 11.10 | 20min
Prościej się już nie da. Nowoczesne standardy budowania platformy aplikacyjnej
Head of Technology & Solutions, CEE
Red Hat
Sesja plenarna
11.10 - 12.00 | 50min
Dyskusja panelowa: Read before use – w jakich obszarach wdrożenie DevOps przynosi największą wartość?

Decyzja o wdrożeniu DevOps oznacza co najmniej ewolucję, jeśli nie wręcz rewolucję kultury i narzędzi. To krok, którego konsekwencje dotkną każdego członka organizacji. Ale gdzie wdrożenie przyniesie największą wartość, a gdzie nie warto tego modelu implementować, bo koszty (finansowe i organizacyjne) nie przyniosą odpowiedniego zwrotu z inwestycji? O tym porozmawiamy podczas dyskusji panelowej.

Moderator:

Prezes Zarządu
Grupa Pelion / ILS

Paneliści:

Digital Tranformation Lead, CIO
UNIQA

 

Dyrektor Departamentu Dostarczania Usług IT
Credit Agricole Bank
Dyrektor Pionu Technologii
Agora
Head of Global Command & Control
Nordea

12.00 - 12.30

Przerwa

12.30 - 13.40

SESJE RÓWNOLEGŁE

ŚCIEŻKA MANAGERSKA
ŚCIEŻKA INŻYNIERSKA
Sesja równoległa I
12.30 - 12.50 | 20min
Uniwersalna platforma dla zespołów DevOps do budowy, wdrażania, zarządzania i zabezpieczania skonteneryzowanych aplikacji
Dyrektor ds. rozwoju sprzedaży nowych technologii
SUSE Polska

#Kubernetes #K8s #Konteneryzacja #Wirutalizacja #HCI #MultiCloud #CloudNative #Reacher #SUSE

Sesja równoległa II
12.30 - 12.50 | 20min
Kryteria wyboru rozwiązania CI/CD w Twojej organizacji
DevOps Engineer
Mindbox

#CICD #Architecture #Jenkins #Tekton #Kubernetes #GitOps #argocd #chatops

Sesja równoległa I
12.55 - 13.15 | 20min
Pogoń za Graalem automatyzacji – Transformacja DevOps’ów w IT
Senior Sales Engineer
Spica Solutions
Solution Architect
Spica Solutions

#DevOps #Automatisation #Optimization #Repeatability #ContinousDelivery

Sesja równoległa II
12.55 - 13.15 | 20min
Jak RASP może pomóc w tworzeniu bezpiecznego kodu?
Sr Sales Engineer
Imperva

#RASP, #Imperva, #ApplicationSecurity, #ShiftLeft

Sesja równoległa I
13.20 - 13.40 | 20min
Czy DevOps to młodszy brat Agile - czyli co łączy te dwie koncepcje i jak pomaga to w transformowaniu organizacji IT
General Manager
Grand Parade

13.40 - 14.40

Obiad

14.40 - 17.15

SESJE CASE STUDIES

Sesja plenarna

Sesje case studies mają bardzo praktyczny charakter. Zaproszeni eksperci zaprezentują studia przypadków, a po każdej prezentacji odbędą się rozmowy członków Rady Programowej z Prelegentami. Również uczestnicy będą mieli możliwość skierowania swoich pytań do Prelegentów i włączenia się w dyskusję. (20 minut wystąpienia + 15 minut rozmowa z RP).

Sesja plenarna
Przedstawiciele Rady Programowej:
CTO
Operator Chmury Krajowej
Chief Information Officer
Veolia Poland
IT Director, Services & Engineering, TechOps
Elanco Animal Health
CTO / CIO
ŚCIEŻKA MANAGERSKA
ŚCIEŻKA INŻYNIERSKA
Sesja równoległa I
14.40 - 15.15 | 35min
Bad Guys and Good Guys – kto jest kim?
Dyrektor Zarządzający, Pion Nowych Technologii i Wsparcia IT
BNP Paribas Bank Polska

#devops #privatecloud #automatyzacja #monitoring #servicecatalog

Sesja równoległa II
14.40 - 15.15 | 35min
DataOps - Continuous Monitoring and Deployment Of Our Streaming Pipelines*
Staff Data Developer
Shopify

#apachekafka #apacheiceberg #streaming #data #DLQ

Sesja równoległa I
15.20 - 15.55 | 35min
Duch DevOps w świecie monolitów
Dyrektor ds. Dostarczania Rozwiązań IT
PZU
Dyrektor ds. Utrzymania Usług IT
PZU

#monolith2microservice #monolith #drogadodevops #corpodevops #devopsonpremise #makeITbetter

Sesja równoległa II
15.20 - 15.55 | 35min
Journey to Hybrid Multi-cloud*
Solutions Architect
Elanco

#multicloud #terraform #ansible #automation #github #30daysto30minutes

Sesja równoległa I
16.00 - 16.35 | 35min
Wdrożyłem transformację DevOps i co dalej ze strukturą i planem działania firmy?
IT Lead
ING Hubs

#DevOpsTransformation, #Culture, #CompanyStructure, #DevopsLessonsLearned

Sesja równoległa II
16.00 - 16.35 | 35min
DBRE - kiedy DevOps spotyka bazy danych
Founder
DataOps Poland

#devops #databases #sql #ansible #puppet #terraform #highavailability

Sesja równoległa I
16.40 - 17.15 | 35min
10 rzeczy, których powinieneś unikać, jeśli chcesz wdrożyć DevOps w swojej organizacji
IT Biznes Partner
Grupa Kapitałowa Neuca

#mitydevops #drogadodevops #CyberPadre #devopsculture #devopstransformation

Sesja równoległa II
16.40 - 17.15 | 35min
DevOpsowanie w Jenkinsie
Head of Platform
Wonga

#Jenkins #opensource #automatyzacja, #aws, #architektura, #security

Sesja plenarna
17.20 - 17.30 | 10min
Zakończenie pierwszego dnia konferencji 

19.00 - 22.00

Spotkanie wieczorne

MISTRZOWIE ZARZĄDZNIA STRESEM, czyli jak radzić sobie z emocjami w pracy?
Konferencja DevOps@Enterprise Forum 2022 to nie tylko zdobywanie wiedzy, rozmowy z Partnerami, poszarzanie sieci kontaktów i doświadczeń zawodowych. To też czas networkingu i integracji.
Idealną okazją ku temu będzie spotkanie wieczorne w restauracji Gardens by FORT na warszawskim Mokotowie.

W nowoczesnym wnętrzu, w luźnej biznesowej atmosferze Gość Specjalny - Marcin Juchniewicz, psycholog, podróżnik, aktor i kolekcjoner doświadczeń, zabierze uczestników w podróż przez meandry ludzkiej psychiki, w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie „Jak zarządzać stresem?”.

SZCZEGÓŁY TUTAJ!

Psycholog, mówca motywacyjny, trener
Gość Specjalny spotkania wieczornego

13 Października – KONFERENCJA I WARSZTATY ONLINE

9.30 - 14.00

Warsztaty
Warsztaty I
9.30 - 11.30 | 120min
RASP w praktyce
Sr Sales Engineer
Imperva
Warsztaty II
9.30 - 11.30 | 120min
Rancher Rodeo - wdrażanie i zarządzanie Kubernetesem w dowolnym środowisku
Presales Engineer
SUSE Polska
Presales Engineer
SUSE Polska
Warsztaty III
12.00 - 14.00 | 120min
Wykorzystanie JWT w zarządzaniu sekretami lokalnych oraz chmurowych platform aplikacyjnych
DevOps SME
CyberArk
Senior Solutions Engineer, Poland and the Balkans, CISSP
CyberArk
Warsztaty IV
12.00 - 14.00 | 120min
Jeden by rządzić wszystkimi – Przykładowa implementacja „Master Release”
Senior Sales Engineer
Spica Solutions
Solution Architect
Spica Solutions
14.30 - 14.40 | 10min
Otwarcie dnia online konferencji
Sekretarz Rady Programowej, Dyrektor ds. rozwoju
Evention

14.40 - 15.20

SESJA PLENARNA

14.40 - 15.20 | 40min
Dyskusja panelowa: Jak utrzymać najlepszych pracowników? Nie tylko w momencie przejścia na DevOps, ale już po wdrożeniu.

W gronie panelistów:

Senior Director – Digital Operations, Site Leader
GE Healthcare
Manager IT - DevOps & App Operations
IT HUB at Philip Morris
Chief Automation & Engineering Officer
BNP Paribas Bank Polska

Moderator:

Regional HR Leader for Stonewool Operations Europe
Owens Corning

15.20 - 16.10

SESJE ROUNDTABLES

Równoległe dyskusje roundtables to element konferencji angażujący wszystkich uczestników. Ta sesja ma kilka celów. Po pierwsze, bezpośrednią wymianę opinii i doświadczeń w ramach konkretnego zagadnienia, interesującego daną grupę uczestników. Po drugie – możliwość spotkania i rozmowy z prowadzącym dane roundtable – zaprosiliśmy bowiem do ich prowadzenia osoby o dużej wiedzy i doświadczeniu. Sesja roundtables to szerokie spektrum tematów i bogate grono przedstawicieli świata DevOps w roli prowadzących – tak, aby każdy uczestnik konferencji mógł znaleźć interesującą go najbardziej dyskusję i poznać w ten sposób innych uczestników zainteresowanych tą samą tematyką.

Na konferencji DevOps@Enterprise Forum będą one realizowane jako wideospotkania w podgrupach.

1. Zarządzanie sekretami w środowiskach Enterprise – dlaczego, kto i jak powinien się tym zająć?

Dlaczego temat zarządzania sekretami aplikacyjnymi jest tak ważny? Wyzwania, z którymi się wszyscy borykamy. Różne podejścia i strategie ochrony sekretów.

Prowadzący:

Senior Solutions Engineer, Poland and the Balkans, CISSP
CyberArk
2. Jak bezpiecznie uruchamiać aplikacje w środowiskach hybrydowych

Jakie kluczowe elementy należy uwzględnić przy planowaniu uruchomienia aplikacji bazujących na mikrousługach? Jak skutecznie wdrożyć podejście DevSecOps? Jak struktura organizacji może wspierać dostarczanie nowoczesnych aplikacji?

Prowadzący:

Cloud Solutions Architect
Palo Alto Networks

 

Technical Sales Manager Prisma Cloud
Palo Alto Networks
3. Jak zorganizować środowisko pracy dla inżynierów w hybrydowym modelu pracy

Jak zorganizować pracę zespołu działającego w modelu hybrydowym? Jak rozwiązać wyzwania związane z kwestiami cyberbezpieczeństwa? Jak skutecznie zadbać o właściwą komunikację zespołu? Czy w takim modelu możliwy jest efektywny transfer wiedzy? Jak nie zabić kreatywności członków zespołu?

Prowadzący:

CTO / CIO
4. Monitorowanie i obserwowalność – jak radzić sobie z wyzwaniami?

Czy monitoring i obserwowalność to pojęcia tożsame? Czy powinniśmy monitorować i mierzyć "wszystko"? Jak narzędzia observability wpływają na MTTR i co to właściwie znaczy? Zarządzanie incydentem - dlaczego wcześniej warto zaplanować ten proces?

Prowadzący:

Head of SRE & Scalability
Booksy
5. Chmura prywatna jako alternatywa dla monolitów

Jakie benefity chmury prywatnej (kubernetes) wpływają na migrację z monolitów? W jaki sposób budowa własnej chmury prywatnej wspiera kulturę DevOps? Jaki wpływ na zwinność organizacji IT ma chmura prywatna?

Prowadzący:

Dyrektor ds. Utrzymania Systemów IT
PZU

16.15 - 16.55

SESJA PLENARNA

Sesja plenarna
16.15 - 16.35 | 20min
DevOps in FinTech
Associate Director
UBS

#fintech #devops #gitops #cloud #hybridcloud #digitaltransformation

Sesja plenarna
16.35 - 16.55 | 20min
DevOps Journey for Hadoop @Uber*
Sr Staff Engineer
Uber

#DevOps #Automation #HardLessonsLearned

17.00 - 17.10 | 10min
Zakończenie konferencji
Sekretarz Rady Programowej, Dyrektor ds. rozwoju
Evention

*Wystąpienie w języku angielskim. Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

×
Poznaj wyzwania, korzyści i rekomendacje dla DevOps w dużych organizacjach!
POBIERZ RAPORT

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o., Rondo ONZ 1 Str, Warsaw, Poland

Specjalizujemy się w kompleksowym programie realizacji wydarzeń, które są efektywnym sposobem budowania relacji z potencjalnymi klientami.

www.evention.pl

Kontakt

Weronika Warpas
m: +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2023 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.